Recensie

Recensie

De onderkoelde stijl is gelukkig gebleven

London Grammar balanceert tussen behagen en afstand houden. De groep uit het Engelse Nottingham, met de imposante stem van Hannah Reid als troef, had kunnen kiezen voor gesmeerde ritmes en poppy liedjes, maar het trio blijft trouw aan hun onderkoelde stijl. Zo is er in het universum van London Grammar niet veel veranderd. Het trio resideert nog altijd in een weids muzikaal landschap waar Reid haar duistere gedachten tot elegante vocale wervelingen transformeert. Net als op debuutalbum If You Wait (2013) is de begeleiding op Truth Is A Beautiful Thing terughoudend. Terwijl Reids stem, met zowel pijnlijke als licht bekakte ondertoon, machtig uithaalt, concentreert drummer Dot Major zich op voorzichtige ritsels en getik, en laat gitarist Dan Rothman zijn spaarzame akkoorden opgloeien als sintels. Statig deinen de nummers langs, met nu en dan een triphop-achtige ondertoon in de elektronische fluisterbeats, of een nadrukkelijker accent, in het aanzwellende ‘Hell to The Liars’ en ‘Big Picture’. ‘Rooting For You’ is een prachtig liefdeslied.

Live: 18-20/8 Lowlands, Biddinghuizen.