aanslagpoging

Geradicaliseerde man rijdt in op politiebusje in centrum Parijs

Op de Champs-Élysées in Parijs is maandagmiddag een auto in brand gevlogen nadat de bestuurder ervan op een politiebusje was ingereden. De bestuurder, een 31-jarige inwoner van de Parijse voorstad Argenteuil, is overleden; verder raakte niemand gewond. De man, die volgens de Franse autoriteiten opzettelijk handelde, stond bij de veiligheidsdiensten bekend als geradicaliseerd, melden bronnen aan persbureau AFP. Volgens de politie zijn er gasflessen en wapens gevonden. De Champs-Élysées was in april ook terrein van een aanslag, toen een man het vuur opende op politieagenten. Eén agent kwam toen om het leven, twee agenten raakten gewond. Begin deze maand werd bij de Notre-Dame in Parijs een IS-sympathisant neergeschoten die een politieagent aanviel met een hamer. (NRC)