Zaak-Dotterbloem

Defensie doet onderzoek naar integriteit van minister Kamp

Defensie stelt een integriteitsonderzoek in naar demissionair minister Henk Kamp (Economische Zaken, VVD). Kamp zou als minister van Defensie (2002-2007) giften hebben aangenomen van het autobedrijf Pon. Het onderzoek wordt ingesteld na klachten van twee voormalig werknemers. Naast de klacht over de giften zouden de voormalig werknemers ook een klacht hebben ingediend over hun ontslag. Volgens de twee was er sprake van willekeur. Het onderzoek zal zo snel mogelijk van start gaan, aldus Defensie. Oud-secretaris-generaal en hoogleraar arbeidsverhoudingen Roel Bekker gaat het onderzoek uitvoeren. Volgens de rechter is onvoldoende aangetoond dat Kamp direct betrokken was bij de zaak-Dotterbloem inzake grootschalige corruptie van politie- en defensieambtenaren. (NRC)