Verenigde Naties

FNV’er Passchier wordt vicevoorzitter arbeidsorganisatie ILO

Catelene Passchier (62) treedt toe tot het bestuur van de internationale arbeidsorganisatie van de Verenigde Naties, de ILO (International Labour Organization). Dat maakte de FNV, waar Passchier nu werkzaam is, dit weekend bekend. Ze blijft daarnaast werkzaam bij de vakbond. Bij de ILO wordt Passchier voorzitter van de werknemersdelegatie van het bestuur. Ook wordt ze vicevoorzitter. De FNV noemt Passchiers nieuwe positie „een zeer eervolle functie”. Volgens de FNV werd die slechts één keer eerder door een Nederlander vervuld: Jan Oudegeest, in de jaren twintig. Passchier volgt de Belg Luc Cortebeeck op. De ILO rapporteert onder meer over arbeidsvraagstukken en sluit verdragen met regeringen over arbeidsomstandigheden. (ANP)