tennis

Jonge tennisster uit Estland wint in Rosmalen haar eerste grote toernooi

Foto AP

Anett Kontaveit heeft zondag op het gras van Rosmalen haar eerste grote titel veroverd. De 21-jarige tennisster uit Estland schreef het WTA-toernooi in de Brabantse plaats op haar naam door de twintigjarige Russin Natalia Vichljantseva in de finale in twee sets te verslaan: 6-2 en 6-3. Na bijna vijf kwartier spelen stapte Kontaveit als winnaar van de baan. De Estse, die als zesjarige begon met tennissen en nu de nummer 49 van de wereld, volgt de Amerikaanse Coco Vandeweghe op als winnares in Rosmalen. Bij de mannen won Gilles Müller. De 34-jarige Luxemburger was in de finale te sterk voor de 38-jarige Kroatische routinier Ivo Karlovic. In een partij zonder breaks maakte Müller tot twee keer toe het verschil in de tiebreak: 7-6 (5) en 7-6 (4). (ANP)