Stroomstoring legt treinverkeer Zwolle uren plat

Duizenden mensen waren gestrand. Volgens ProRail was het treinverkeer in het hele land ontregeld door de hitte.

Foto Lex van Lieshout/ANP

De stroomstoring die het treinverkeer van en naar Zwolle maandagavond volledig platlegde, is voorbij. Dat meldt de NS.

De storing begon rond 17.30 uur. De extra reistijd was lange tijd meer dan een uur. Rond 20.30 uur kwam het treinverkeer weer langzaam op gang.

Twitter avatar NS_online NS online Van en naar Zwolle rijden geen treinen door een stroomstoring. https://t.co/axyyfHaEPO #Zl
Twitter avatar NS_online NS online Van en naar Zwolle wordt het treinverkeer geleidelijk hervat. De stroomstoring is verholpen. https://t.co/axyyfHaEPO #Zl

Station Zwolle is een belangrijk verkeersknooppunt. Duizenden mensen waren er door de storing gestrand. Eén trein kwam tot stilstand in de buurt van het station. De reizigers in deze trein werden per bus naar het station gebracht.

“Rommelige avondspits”

Volgens spoorbeheerder ProRail is het treinverkeer maandagavond in het hele land ontregeld door een aantal storingen. Onder meer tussen Roosendaal en Breda, en tussen Eindhoven en Roermond hadden treinen vertraging als gevolg van seinstoringen.

De storingen waren het gevolg van het warme weer. Door de hitte “kan elektronica ontregeld raken, met sein- en wisselstoringen tot gevolg”, zo meldt ProRail. Naast seinstoringen zorgden ook een defecte trein en een aanrijding eerder op maandag voor problemen.

Lees ook: Effect van ochtendstaking NS kan langer naijlen

Stakingen

Maandagochtend werd gevreesd voor vertraging en uitvallende treinen, nadat NS-personeel bij stations Zwolle en Den Haag stakingen had aangekondigd. De staking leidde echter niet tot veel problemen.