Schoonspringen

Jansen en Wild winnen op EK brons bij synchroonspringen

De Nederlandse schoonspringsters Inge Jansen en Daphne Wild hebben de Europese kampioenschappen in Kiev afgesloten met een bronzen medaille op het onderdeel 3 meter synchroonspringen. Met een sterke laatste sprong verdrongen Jansen en Wild het Britse koppel Katherine Torrance/Grace Reid van de derde plaats. Jansen en Wild eindigden op een totaal van 283,80 punten, 0,3 punt meer dan de Britse vrouwen (283,50). De Europese titel ging naar de oppermachtige Russinnen Nadezjda Bazjina en Kristina Ilinitsj, die 304,80 punten scoorden. De 23-jarige Jansen was eerder op de 3 meterplank vierde geworden. Debutante Wild (19) werd in die finale zevende. Jansen haalde ook de eindstrijd op de 1 meterplank, waarin ze zaterdag als twaalfde en laatste eindigde. (ANP)