Hockey World League

Nederlandse hockeyers winnen ook tweede duel halvefinaleronde

De Nederlandse hockeyers hebben zaterdag tijdens de halvefinaleronde van de Hockey World League (HWL) in Londen ook de tweede groepswedstrijd gewonnen. Nederland (nummer 4 op de wereldranglijst) versloeg Schotland, de nummer 23 van de wereld, met 3-0. De Nederlandse treffers kwamen op naam van Robbert Kemperman, Mink van der Weerden en Valentin Verga. Nederland was het toernooi donderdag begonnen met een 4-0 zege op Pakistan en speelt nog tegen Canada en India. Daarna volgen de kwartfinales. De teams die de halve finales van het toernooi halen, plaatsen zich voor de finaleronde van de HWL, eind dit jaar in India. De Nederlandse hockeyvrouwen wonnen zondag ook het tweede oefenduel met Australië, met 4-0. Het was de laatste test voor de halvefinaleronde van de HWL, die op 21 juni begint. (ANP)

    • Ward op den Brouw