golf

Amerikaan Justin Thomas zorgt voor primeur bij US Open: ronde van negen slagen onder par

Foto AP

De Amerikaanse golfer Justin Thomas (foto) heeft zaterdag historie geschreven tijdens de 117de editie van het US Open. De 24-jarige golfer had slechts 63 slagen nodig voor de achttien holes van Erin Hills (Wisconsin). Nooit liep iemand op de Amerikaanse major een ronde van negen slagen onder de baannorm. Johnny Miller (1973), Jack Nicklaus (1980), Tom Weiskopf (1980) en Vijay Singh (2003) sloegen ook ooit een 63’er op het US Open, maar wel op een baan met een lagere par.

Van de grote namen misten er drie de cut: de Amerikaanse titelverdediger Dustin Johnson, de Noord-Ierse nummer twee van de wereld Rory McIlroy en de Australiër Jason Day.

Het US open eindigde zondagavond na de deadline van deze krant. (ANP)

    • Ward op den Brouw