24 uur Le MansOpnieuw Porsche

Foto’s AP, AFP en EPA

In de 85ste editie van de 24 Uur van Le Mans ging de zege zondag naar een fabrieksteam van Porsche, voor het derde achtereenvolgende jaar. De belangrijkste concurrenten van het Duitse merk in de hoogste klasse, twee van de in totaal drie Toyota’s, vielen na middernacht uit. Eén met pech, de ander na een aanrijding. De enige overgebleven Toyota stond lang in de pits en raakte flink op achterstand. Een andere Porsche strandde zondag in leidende positie, met dertien ronden voorsprong op de nummer twee.

Ook vorig jaar won een Porsche, nadat in de slotminuten van de race de Toyota was uitgevallen die op de overwinning afstevende. Zondag werd met slechts een ronde achterstand de Oreca 07-Gibson met onder anderen de Nederlandse Chinees Ho-Pin Tung tweede. Het Racing Team Nederland van Jumbo-baas Frits van Eerd, Jan Lammers en Rubens Barrichello eindigde op de veertiende plaats. (NRC)

    • Ward op den Brouw