Revanche Müller met winst tennistoernooi Rosmalen

De Luxemburger versloeg Ivo Karlovic. Vorig jaar verloor Müller de finale nog. Bij de vrouwen won de Estse Annett Kontaveit.

Gilles Müller in de halve finale.
Gilles Müller in de halve finale. Foto Koen Suyk/ANP

De Luxemburger Gilles Müller heeft het grastennistoernooi in Rosmalen gewonnen. Hij was na twee sets, die beide eindigden in een tiebreak, te sterk voor het Kroatische servicekannon Ivo Karlovic: 7-6 (5), 7-6 (4).

Het was een wedstrijd waarin zoals verwacht de opslag erg belangrijk was. Karlovic sloeg negentien aces, maar Müller liefst 22.

Door zijn overwinning kan Müller twee slechte herinneringen naar de achtergrond verdringen. Vorig jaar verloor hij in de finale van Rosmalen van Nicolas Mahut en op het grastoernooi van het Amerikaanse Newport van Karlovic.

Op de wereldranglijst ontlopen beide finalisten elkaar niet veel. De 34-jarige Müller staat 28ste, de 38-jarige Karlovic 24ste.

Vrouwentoernooi

Bij de vrouwen won de Estse tennisster Annett Kontaveit. Ze pakte met de winst haar eerste grote WTA-zege. De 21-jarige Estse was in de finale zondag met 6-2 6-3 te sterk voor de Russin Natalja Vichljantseva.

Kontaveit had het lastig in de openingsfase van de finale, maar overwon in de eerste games haar concentratieverlies. Daarbij werd ze geholpen door een zwak spelende Vichljantseva, die keer op keer verkeerd serveerde. Na een uur en een kwartier wist Kontaveit het af te maken.

“Ik ben zo blij”, glunderde de dolgelukkige Kontaveit op het centercourt in Rosmalen na het winnen van de finale. “Ik heb deze week veel zware wedstrijden gespeeld, geweldig dat ik ze allemaal heb gewonnen.” Voor aanvang van het toernooi was Kontaveit nog de nummer 49 van de wereld, Door haar toernooiwinst stijgt ze twaalf plaatsen op de wereldranglijst.

    • Sjoerd Klumpenaar
    • Joram Bolle