Honderden Turkse militairen plat na voedselvergiftiging

Van de 590 zieke militairen moesten er 372 behandeld worden in een ziekenhuis.

Door nog onbekende reden zijn in het westen van Turkije zaterdagavond laat bijna 600 militairen geveld door een voedselvergiftiging. Dat meldt het Turkse staatspersbureau Anadolu zondag.

De militairen, die gestationeerd zijn in de West-Turkse provincie Manisa, kregen zaterdag een maaltijd van soep, rijst, yoghurt en kip. Na enkele uren kregen zeker 590 van hen last van ernstige maagkrampen, misselijkheid en duizeligheid.

De klachten van 372 militairen waren dusdanig, dat ze zaterdagavond nog naar diverse ziekenhuizen werden gebracht voor een behandeling. Volgens de Turkse minister van Defensie Fikri Isik liggen 72 van hen nog in het ziekenhuis. Geen van hen zou in levensgevaar zijn.

19 arrestaties

Na het incident heeft de Turkse politie 19 mensen gearresteerd die betrokken waren bij de catering. Volgens gouverneur Mustafa Hakan Guvencer is het nog te vroeg om te spreken van een opzettelijke vergiftiging. Hij stelde eerst de resultaten van het lab-onderzoek te willen afwachten.

    • Sjoerd Klumpenaar