Deze mensen mogen Trump niet meer volgen op Twitter

Wired houdt een lijst bij van Twitteraars die Trump heeft geblockt. Het zijn overwegend mensen die kritisch op hem hebben gereageerd.

Moet je het erg vinden als @realDonaldTrump je blockt op Twitter? Je mist dan natuurlijk een dagelijkse portie borstklopperij IN KAPITALEN en uithalen naar (politieke) tegenstanders in je eigen feed. Maar aan de andere kant: Trump communiceert zowat exclusief via het sociale medium, dus alle nieuwe 140 tekens of minder die hij post zijn bijna automatisch nieuws. Je krijgt het toch wel mee.

Toch stuurde het Knight First Amendment Institute van Columbia University recent een brief naar het Witte Huis. Tegenstanders blocken op Twitter vinden zij een inbreuk op de vrije meningsuiting. Zij zien Trumps Twitter-account als een “toegewezen publiek forum” en individuen mogen daarvan niet worden uitgesloten puur omdat ze een andere mening zijn toegedaan. Techmagazine Wired besloot na de brief bij te houden wie Trump allemaal blockt.

Twitter toont nergens een overzicht van wie geblokkeerd is en door wie. Wired is daarom afhankelijk van Twitteraars die het zelf melden. De lijst is waarschijnlijk dus verre van compleet, maar het overzicht wordt bijgewerkt als nieuwe slachtoffers van POTUS’ blockwoede zich melden. Ook probeert Wired zo goed mogelijk te reconstrueren waarom Trump een Twitteraar in de ban gedaan heeft.

Een paar voorbeelden:

Bekijk hier bij Wired de hele lijst.