In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).

Activisten gehuld in haaienpakken protesteren voor de deur van restaurant Maxim's Palace in Hongkong. Ze betogen tegen het gebruik van haaienvinnen in de gerechten van China's grootste restaurantketen Maxim.
Isaac Lawrence/AFP
Deelnemers aan het Calcio Storico Fiorentino, een historische sport die voetbal, rugby en worstelen combineert. De sport zou zijn oorsprong hebben in de zestiende eeuw en wordt jaarlijks in Florence gespeeld door twee teams van 27 spelers in historische kleding.
Maurizio Degl'Innocenti/ANSA via AP
Op Art Basel in Zwitserland wordt het tableau vivant 'Ear Sofa; Nose Sconces with Flowers' van de Amerikaanse kunstenaar John Baldessari tentoongesteld.
Georgios Kefalas/EPA
Op een weg in Caracas is een lijst geschilderd met 64 namen van de dodelijke slachtoffers van het geweld tijdens de protesten in Venezuela. De 17-jarige Neomar Lander is het laatste slachtoffer. Hij overleed vorige week bij een anti-regeringsprotest in Caracas.
Ivan Alvarado/Reuters
Vrijwilligers tillen een auto op om ruimte te maken voor een vrachtwagen die donaties ophaalt voor de slachtoffers van de brand in de flat Grenfell Tower in Londen.
Stefan Wermuth/Reuters
Op een muur worden berichten geschreven voor de slachtoffers van de brand in Londen.
Alastair Grant/AP
Familieleden rouwen om de dood van een vijftien maanden oude baby die overleed aan malaria in Muma, Congo.
John Wessels/AFP
Parlementskandidaat voor de partij Les Republicains, Nathalie Kosciusko-Morizet, krijgt eerste hulp van een brandweerman nadat ze na een woordenwisseling werd aangevallen tijdens een campagnemoment in Parijs.
Geoffrey Van Der Hasselt/AFP
De nieuw benoemde opperrechter Neil Gorsuch schudt de hand van de voorzitter van het Hooggerechtshof John Robberts op de trappen van het Supreme Court in Washington DC, na zijn installatieceremonie als opperrechter.
J. Scott Applewhite/AP
Een Irakaakse soldaat draagt een uitgedroogde baby die hij uit de frontlinie gered heeft in Mosul.
Erik De Castro/Reuters
De Britse koninging Elizabeht II onthult een plaquette in de Mayflower Primary School in Londen ter herdenking van het bombardement in de Eerste Wereldoolog op de toentertijd daar gevestigde Upper North Street School.
Daniel Leal-Olivas/AFP
Op de Morro Solar in Lima, Peru voerden sjamanen een rituele ceremonie uit voor de vrede tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea.
Martin Mejia/AP
Dinsdag passeerde Merbok, de eerste tropische storm van het seizoen, Hongkong. De storm veroorzaakte geen grote schade, wel viel er veel regen.
Jerome Favre/EPA
De oproerpolitie staat in de Tverskaja-straat in Moskou bij een protestactie tegen corruptie. In meer dan tweehonderd Russische steden zijn mensen maandag de straat op gegaan om te demonstreren tegen corruptie. Zij gaven daarmee gehoor aan een oproep van oppositieleider en presidentskandidaat Aleksej Navalny.
Tatyana Makeyeva/Reuters
Een op straat achtergelaten wrak van een taxi wordt in de Indiase stad Mumbai gebruikt als vuilnisbak. De Premiere Padmini taxi's waren gedurende een halve eeuw een bekende verschijning in het straatbeeld van Mumbai en figureerden in talloze Bollywoordfilms. Tegenwoordig rijden er nog maar enkelen rond.
De fractieleiders in de Tweede Kamer tijdens het debat over het stuklopen van de formatie.
Bart Maat/ANP
Een Iraakse soldaat vindt een bruidsjurk in een verlaten huis in Mosul.
Erik De Castro/Reuters
Het derde vrijdaggebed van de Ramadan in een moskee in Bengaluru, India.
Abhishek N. Chinnappa/Reuters
Bij het traditionele La Patum festival in Berga in Catalonië dansen verschillende mystieke en symbolische figuren op het ritme van een grote drum en levendige muziek.
Lluis Gene/AFP
In Bermuda start zaterdag 17 juni de 35ste editie van de America's Cup zeilrace.
Don Emmert/AFP