Tennis

Hogenkamp bedreigd na nederlaag, Rus gaat door

Tennisster Richèl Hogenkamp heeft na haar nederlaag donderdag in de tweede ronde van het grastoernooi in Rosmalen een ernstige bedreiging via Twitter ontvangen. De 25-jarige speelster uit Doetinchem deelde het angstaanjagende berichtje donderdagavond laat op haar eigen account. „Bedankt voor de liefde! Zieke geesten”, zette ze erbij. Naar het zich laat aanzien was de zeer kwetsende tweet afkomstig van een gokker die 1.500 dollar zou hebben verloren door de uitslag van het duel met Ana Konjuh (4-6, 6-3 en 6-4). „Ik hoop dat iemand je met twee kogels vermoordt. Als ik je ooit vind, zal ik beide benen van je breken”, was onder meer de boodschap die de anonieme opsteller de wereld instuurde. Het is niet bekend of Hogenkamp aangifte gaat doen.

Voordat Hogenkamp in actie kwam, slaagde Arantxa Rus er wel in de kwartfinales te halen. Rus, in Rosmalen toegelaten met een wildcard, was in twee sets te sterk voor qualifier Andrea Hlavackova. De Tsjechische staat op de wereldranglijst 348 plaatsen lager dan Rus: 183ste om 531ste. Het werd 6-2 en 7-5. In juli 2013 bereikte Rus voor het laatst de kwartfinales van een WTA-toernooi. Dat was destijds, in Bad Gastein, ook haar eindstation. (ANP)

    • Rob Schoof