Leningen

Akkoord EU met Griekenland over steun van 8,5 miljard euro

De Eurogroep en het IMF hebben donderdagavond afspraken gemaakt over de betaling van 8,5 miljard euro noodsteun aan Griekenland. Met het geld hoopt Athene op korte termijn aan zijn betalingsverplichtingen te kunnen voldoen. Eurogroep-voorzitter en minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën, PvdA) spreekt van een „belangrijke stap” naar financiële onafhankelijkheid van de Grieken, volgend jaar. De Europese ministers van Financiën zijn tevreden over de manier waarop de Griekse regering hervormt, met het belastingstelsel en de pensioenen. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) acht nog wel nodig dat er schuldenverlichting voor het land komt om de lopende schulden houdbaar te houden. (NRC)

Griekenland weer op eigen benen? pagina E2
    • Bastiaan Nagtegaal