Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

Graffiti in Londen, in de aanloop naar de verkiezingen van juni 2017
Graffiti in Londen, in de aanloop naar de verkiezingen van juni 2017 Foto Reuters
 1. De lange, eenzame weg van Chelsea Manning


  Het lekken van staatsgeheimen aan Wikileaks leverde haar in 2013 een veroordeling tot 35 jaar gevangenisstraf op. Nu ze vrij is, vertelt Chelsea Manning aan The New York Times over waarom ze het deed en de isolatie die erop volgde. Dit is de lange, eenzame weg van Chelsea Manning. Tip van redacteur Floor Boon.

 2. Het ‘neppopulisme’ van May

  Deze analyse in The New York Review of Books van de Britse verkiezingen en het ‘neppopulisme’ van Theresa May ten aanzien van Brexit is heel scherp, vindt Amerika-redacteur Frank Kuin.

 3. Zo neemt het Zeta-kartel wraak op ‘verraders’


  Propublica maakte een indrukwekkende longread over de slachtpartij die het Zeta-drugskartel in 2011 aanrichtte in het Mexicaanse grensstadje Allende. Als wraak, nadat een informant de traceerbare codes van de mobiele telefoons van kartelleden aan Amerikaanse drugsbestrijders had verstrekt. Door lekken belandde informatie over het ‘verraad’ razendsnel bij het kartel. Tip van chef digitaal Wieland van Dijk.

 4. Vanuit de achterbuurt tot in het Franse kabinet

  Mooi interview van The Guardian met Mounir Mahjoubi (33), vindt buitenlandredacteur Jacco Hupkens. De whizzkid van de Macron-campagne hield Russische hackers op afstand, en krijgt nu een plaats in het Franse kabinet.

 5. De Russische moorden in Londen


  Buzzfeed heeft een flink onderzoeksdossier van moorden in Londen die gelinkt zouden zijn aan Rusland, tipt beeldredacteur Arjan de Jongh. Berezovski, Litvinenko, Golubev en een zwik Britten in die kringen die overleden door twijfelachtige zelfmoorden.

 6. Stuur je tips in

  Onze redacteuren en correspondenten raden in deze nieuwsbrief altijd artikelen aan uit internationale media, die hen zijn bijgebleven. Ben jij een stuk tegengekomen dat we niet mogen missen? Stuur je tip naar nieuwsbrief@nrc.nl.