Coentunnel afgesloten na politieactie

Agenten hebben een personenauto voor de tunnel aan de kant gezet en met getrokken wapens een persoon gearresteerd.

Foto ANP

Bij de Coentunnel heeft de politie vrijdagmiddag een auto klemgereden. De Coentunnel is vanuit de rijrichting Oostzaan afgesloten. In de auto zaten drie verdachten die waren gevlucht na een beroving waarbij met een vuurwapen gedreigd werd, iets eerder in Zaandam. Bij de politieactie werd een inzittende gearresteerd, twee sloegen op de vlucht.

Twitter avatar POL_ZAW POL_ZAW (2/2) 1 verdachte aangehouden. 2 verdachten gevlucht. Zoekactie op dit moment bezig. Later meer informatie.

De Verkeersinformatiedienst waarschuwt dat verkeer niet de A8 naar Amsterdam op kan. Het verkeer vanuit Oostzaan wordt teruggeleid en omgeleid via de A10 noord. Van zuid naar noord is de Coentunnel wel gewoon open.

Beroving, geen schietpartij

Bij de beroving in de Dodonaeusstraat in Zaandam is niet geschoten, meldt de politie. Eerder noemde de politie het incident nog een schietpartij. Bij de beroving zijn geen gewonden gevallen, wel sneuvelde er een autoruit.

De politie is bezig met een grote zoekactie naar de andere twee verdachten. Op beelden van de Verkeersinformatiedienst is te zien dat er meerdere politieauto’s, auto’s van het arrestatieteam en brandweerwagens staan.

De vluchtwagen werd klemgereden tegen de vangrail. Daarbij raakte een van de verdachten gewond. De persoon is door de hulpdiensten uit de auto gehaald. Twee verdachten zijn uit het voertuig gesprongen en weggerend. Agenten hebben vervolgens waarschuwingsschoten gelost.

    • Bas Tooms