Chemie

Dow Chemical en Dupont krijgen ook in VS groen licht voor samengaan

De Amerikaanse chemiereuzen Dow Chemical en Dupont hebben toestemming van de Amerikaanse mededingingsautoriteiten voor hun voorgenomen fusie. Dat bleek donderdag uit een bij de rechtbank ingediend document. Dupont moet wel zijn pesticidendivisie afstoten, Dow een bedrijfsonderdeel voor plasticverpakkingen. Eerder ging de Europese Unie al onder voorwaarden akkoord met de samensmelting, waaraan al jaren wordt gewerkt. Het nieuw te vormen bedrijf DowDuPont zou met een marktwaarde van 130 miljard dollar na het Duitse BASF het grootste chemieconcern ter wereld worden. Het is de bedoeling dat het bedrijf zich op termijn opsplitst in drie takken: landbouw, chemische grondstoffen en speciale chemicaliën. (ANP)

    • Camil Driessen