Anbang

‘Chinese banken mogen geen zaken meer doen met Vivat-eigenaar’

De Chinese verzekeraar Anbang heeft er een probleem bij, nu aan Chinese banken is gevraagd voorlopig geen zaken meer te doen met het bedrijf. Dat verzoek komt van de autoriteiten in het land, zeggen bronnen binnen de sector tegen persbureau Bloomberg. Zes banken zouden er al gehoor aan hebben gegeven. Het bericht over de banken volgt kort op de arrestatie van topman Wu Xiaohui. De nieuwe maatregel zou zijn genomen na uitgebreid onderzoek naar het reilen en zeilen van Anbang. Daarbij zijn er vragen gerezen over de houdbaarheid van de financiering. Anbang Insurance Group is eigenaar van de Nederlandse verzekeraar Vivat (voorheen Reaal). Vivat wil niet reageren op berichten over de Chinese eigenaar. (ANP)

    • Camil Driessen