Opinie

    • Sandra Smallenburg

Wat te doen deze zomer?

Keuzestress voor de kunstliefhebber deze zomer: wordt het Kassel of toch Athene, waar de politieke kunstwerken van de Documenta beter tot hun recht komen dan in de Duitse provinciestad? Verlengen we de vakantie in Italië met een bezoek aan de Biënnale van Venetië, of rijden we toch terug via Münster, waar bekende kunstenaars nieuwe werken hebben gemaakt voor de openbare ruimte?

En dan hebben we het nog niet eens gehad over alle tentoonstellingen en festivals in eigen land. Wordt het een bungalow in de Beekse Bergen voor Best Kept Secret of toch een tentje op de Lowlands-camping? Met de zomer in je bol kun je klassieke muziek luisteren in het reuzenrad op de Scheveningse pier of in een Haarlems hofje. Of theater kijken in een Gronings plantsoen of een Schotse pub. We hebben het in deze bijlage voor u op een rijtje gezet. Wat een luxeprobleem, die keuzestress!

    • Sandra Smallenburg