Vechtpartij in Washington

Amerikaanse autoriteiten willen lijfwachten Erdogan aanpakken

Twee mannen zijn gearresteerd in de Verenigde Staten naar aanleiding van de gevechten die een maand geleden uitbraken voor de residentie van de Turkse ambassadeur in Washington. Ook zal een twaalftal beveiligers van de Turkse president Recip Erdogan aangeklaagd worden. Dat meldt The New York Times. De gevechten tussen aanhangers van Erdogan en betogers braken uit op 16 mei tijdens het bezoek van Turkse president aan de VS. Beveiligers van Erdogan vochten mee. Elf mensen raakten gewond, onder wie een politieagent. De twee mannen die woensdag gearresteerd zijn, wonen in de VS. Beelden suggereren dat het gaat om aanhangers van Erdogan. Aangezien de lijfwachten niet meer in het land zijn, is het onwaarschijnlijk dat de aanklachten voor het twaalftal direct consequenties zullen hebben. (NRC)