Recensie

Schattige soldaten, maar oorlog blijft hels

None

Laat de schattig uitziende generaals en soldaten je niet bedotten, ook in Epic Little War Game is oorlog een hel. Fans van de gameserie van ontwikkelaar Rubicon moesten drie jaar wachten op het vervolg van Great Little War Game 2, de vierde in de reeks strategiegames. Epic Little War Game maakt de verwachtingen niet bepaald waar.

De puberale humor in het spel is onveranderd, de actie even banaal als bloederig en zinloos. Alleen of tegen andere spelers bouw je een leger op, train je troepen en jaag je de tegenstander op een hexagonaal speelveld met kogels en bommen de dood in. Het spel valt meer dan zijn voorgangers tussen wal en schip, tussen een serieus strategiespel en een gimmick. Maker Rubicon is niet meegegroeid met de mobiele gamers. En er zijn al zo weinig goede spellen in dit genre voor iOS en Android.

Net als bijvoorbeeld Civilization Revolution 2 heeft Epic Little War Game een onhandige en kinderachtige interface en is het op oudere apparaten wat traag. De game mist aan het begin een heldere speluitleg. Al spelend moet je de fijne kneepjes van het strategisch inzetten van je eenheden proberen te ontdekken. Dat komt vaak neer op heel veel scherpschutters opstellen. Die doden infanterie-eenheden met een enkel schot. Dat maakt meteen ook van jouw soldaten kanonnenvoer, want je moet immers je snipers beschermen.

Epic Little War Game is een matig spel voor veel geld en weinig echte strategie.

    • Hans Klis