John de Mol

Overnamebod van Talpa op TMG, onder voorwaarden

Talpa Holding, het bedrijf van mediamiljardair John de Mol, heeft een officieel bod gedaan op Telegraaf Media Groep (TMG). Het bedrijf biedt 6,50 euro per aandeel, zo heeft Talpa dinsdagavond bekendgemaakt.

Daarmee biedt Talpa 50 cent meer dan het Belgische Mediahuis (tevens eigenaar van NRC) en de Brabantse aandeelhoudersfamilie Van Puijenbroek, die het moederbedrijf van De Telegraaf ook willen hebben en in april een officieel bod hebben gelanceerd. Samen bezitten zij al 60 procent van de aandelen. Talpa bezit 29 procent van de aandelen. De strijd draait nu nog om de overgebleven 11 procent.

Beleggers kunnen hun aandelen tot 9 augustus aan Talpa aanbieden, zo blijkt uit het persbericht. Maar zekerheid dat De Mol hun aandelen na die datum ook daadwerkelijk van ze zal kopen, hebben ze niet. Talpa stelt namelijk een aantal voorwaarden. Als daar niet aan voldaan wordt, mag Talpa het bod alsnog intrekken.

Een van de voorwaarden is dat Talpa ten minste 50 procent van de aandelen kan verwerven. Dat is alleen mogelijk als Mediahuis en de Van Puijenbroeks (een deel van) hun aandelen aan De Mol verkopen – een onwaarschijnlijk scenario. Een andere voorwaarde is dat alle commissarissen van TMG ermee instemmen dat zij vertrekken als Talpa dat wil. (NRC)