Belastingfraude

Na Messi ook aanklacht tegen Cristiano Ronaldo

Sterspeler Cristiano Ronaldo van Real Madrid wordt verdacht van belastingfraude. De officier van justitie in Madrid heeft dinsdag bij de rechtbank een aanklacht ingediend tegen de spits, die de Spaanse fiscus tussen 2011 en 2014 voor 14,7 miljoen euro zou hebben opgelicht. De aanklager meldde in een verklaring dat Ronaldo in 2010 een zakelijke structuur ontwikkelde waarin hij zijn Spaanse inkomsten uit portretrechten verborg. De zaak vertoont gelijkenis met die van Lionel Messi. De Argentijnse vedette van Barcelona is veroordeeld tot 21 maanden cel en een boete van twee miljoen euro voor het benadelen van de fiscus tussen 2007 en 2009. Het zou gaan om 4,1 miljoen euro verzwegen inkomsten uit portretrechten. Messi belandt niet achter de tralies, omdat veroordeelden zonder strafblad in Spanje bij straffen van twee jaar of minder niet de cel in hoeven. (ANP)

    • Henk Stouwdam