Vrijlating

In mei gearresteerde Nederlandse hulpverlener verlaat Libië

De Nederlandse hulpverlener Yvonne Snitjer die eind mei werd opgepakt door de Libische autoriteiten is vrijgelaten en het land uitgezet. Dat laat een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken weten. Het ministerie wil vanwege de „privacy van mevrouw Snitjer” niet meer kwijt over haar gevangenschap. Ook over de rol die de Nederlandse ambassade in Tunesië heeft gespeeld bij haar vrijlating wil het ministerie geen informatie verschaffen.

Snitjer werd eind mei opgepakt in de Libische hoofstad Tripoli omdat ze foto’s en filmpjes had gemaakt van ongeregeldheden. Snitjer woont en werkt sinds 2013 in Libië waar ze het onderwijscentrum Al Eureka heeft opgericht. Verder schrijft ze af en toe voor de opiniesite joop.nl. (NRC)

    • Huib de Zeeuw