Prijs van de nederlandse kinderjury

Kinderen kiezen ‘Waanzinnige boomhut’ en ‘Dagboek van een muts’ als favoriete boeken

De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen van Andy Griffiths en Terry Denton is het favoriete boek van kinderen van zes tot en met negen jaar. Dagboek van een muts 10 - Puppy Love van Rachel Renée Russell kreeg de meeste stemmen in de leeftijdscategorie tien tot en met twaalf jaar. Zij zijn de winnaars van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury, zo werd zondag bekendgemaakt op de Kinderboekenparade.

De zogeheten Senaat van de Nederlandse Kinderjury, een speciale jury van twaalf kinderen, reikte behalve de publieksprijzen, ook nog zijn eigen prijs uit in de twee leeftijdscategorieën. De Pluim van de Senaat ging naar De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre van Marte Jongbloed, in de categorie zes tot en met negen jaar en naar Costa Banana 2 - De ongelooflijke Ravi Ravioli van Jozua Douglas. Dit jaar brachten bijna 30.000 kinderen een stem uit. Dat is 21 procent meer dan vorig jaar. (ANP)