Agent aangehouden op verdenking van lekken informatie

Het gaat om een 31-jarige man die werkzaam is voor de politie in Den Haag.

Foto Koen van Weel/ANP

De Rijksrecherche heeft dinsdagochtend een agent aangehouden op verdenking van het lekken van informatie. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag. De 31-jarige man is werkzaam bij de politie in Den Haag.

De agent wordt ervan verdacht om informatie uit politiesystemen te hebben doorgespeeld. Volgens het OM gaat het om ‘schending van het ambtsgeheim en ambtelijke corruptie’. De politie heeft een huiszoeking verricht en de man wordt verhoord. Er is ook een tweede verdachte aangehouden. Het OM kan niet meer informatie geven over het onderzoek.

Schandalen

De afgelopen jaren kwamen er meerdere zaken aan het licht waarbij agenten informatie doorspeelden. Vorig jaar werd bij de politie in Den Haag een agent opgepakt op verdenking van het doorspelen van vertrouwelijke informatie naar criminelen. Hij wordt verdacht van het doorgeven van opsporingsinformatie over hennepkwekerijen. Deze zaak wordt eind september behandeld.

In 2015 werd een agent van de landelijke eenheid, Mark M. opgepakt op verdenking van het doorverkopen van informatie. Volgens het OM zou hij hiermee 800.000 euro hebben verdiend. Deze zaak wordt pas in januari verder behandeld.

Lees ook ons portret over politiemol Mark M.: Misdaadreporter werd politiemol
    • Belia Heilbron