Zeilen

Windsurfer Kiran Badloe winnaar wereldbekerfinale

Windsurfer Kiran Badloe heeft de wereldbekerfinale in Santander gewonnen. De 22-jarige Nederlander eindigde zaterdag in de medalrace voor de Spaanse kust als derde. Dat was ruim genoeg om de eindzege veilig te stellen.

Badloe begon de afsluitende race met zestien punten voorsprong. Die royale marge dankte hij vooral aan zijn drie overwinningen van woensdag en drie zeges van vrijdag. De Fransman Louis Giard werd tweede in de eindstand, voor Shahar Zubari. De Israëliër won zaterdag de afsluitende medalrace. Olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe deed niet mee in Santander. Hij deed in het weekeinde mee aan de Ronde om Texel.

De zeilsters Afrodite Zegers en Anneloes van Veen, sinds vorige maand Europees kampioen in de 470-klasse, konden zondag niet stunten in de wereldbekerfinale. Het duo, vorig jaar vierde op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, begon met een achterstand van dertien punten op het Britse koppel Hannah Mills/Eilidh McIntyre aan de afsluitende medalrace. Het Nederlandse tweetal moest in de finale, met dubbele punten, genoegen nemen met de zesde plek; voldoende om de tweede plaats vast te houden in de eindstand. Mills en McIntyre, derde in de medalrace, wonnen goud met een marge van negentien punten. (ANP)