Voetbal

Coaches Roger Schmidt en Fabio Capello naar China

Roger Schmidt heeft een nieuwe club gevonden. De Duitse voetbaltrainer gaat aan de slag in China bij Beijing Sinobo Guoan. Dat is de huidige nummer zeven uit de hoogste voetbalcompetitie.

Schmidt werd de afgelopen week ook door diverse media genoemd als kandidaat om de naar Borussia Dortmund vertrokken Peter Bosz bij Ajax op te volgen. De oud-coach van Bayer Leverkusen en Red Bull Salzburg zou eerder bij de KNVB zelfs in beeld zijn geweest als nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal.

Schmidt werd in maart vanwege tegenvallende resultaten ontslagen bij Leverkusen, waar hij drie jaar lang als hoofdtrainer werkzaam was. De club presenteerde vrijdag Heiko Herrlich als opvolger.

Ook Fabio Capello vertrekt naar China. De 70-jarige Italiaanse trainer was niet meer actief in de voetbalwereld, maar zwichtte voor een lucratief aanbod van de Chinese club Jiangsu Suning waar onder anderen de Braziliaanse sterren Ramires en Alex Teixeira spelen.

Jiangsu Suning won dit seizoen pas één van de elf competitiewedstrijden en staat op de veertiende plek in de competitie met zestien clubs. (ANP)