Tennis

Nadal wint voor de tiende keer Roland Garros

Rafael Nadal
Rafael Nadal Foto Petr David Josek / AP

De Spanjaard Rafael Nadal heeft zondagmiddag in Parijs voor de tiende keer het toernooi van Roland Garros op zijn naam geschreven. Met de winst van La Décima in Parijs is de 31-jarige Spanjaard de enige speler in het proftijdperk die hetzelfde toernooi tien keer weet te winnen. In totaal was het de vijftiende grandslamtitel voor Nadal. Hij heeft er drie minder gespeeld dan de Zwitser Roger Federer.

Nadal, na enkele jaren van relatieve stilte nu weer in zijn beste vorm, maakte er een zeer eenzijdige finale van op het gravel van Roland Garros. Zijn Zwitserse tegenstander, Stan Wawrinka, kwam er geen moment aan te pas, getuige de setstanden: 6-2, 6-3 en 6-1.

De Spanjaard verloor in zijn hele carrière slechts twee partijen op Roland Garros: in 2009 tegen de Zweed Robin Söderling en twee jaar geleden tegen Novak Djokovic uit Servië. Vorig jaar trok Nadal zich tijdens het toernooi terug vanwege een polsblessure.

Na de finale schreef de Spanjaard een groot deel van het succes toe aan zijn oom en trainer, Toni Nadal. (NRC)

De tiende van Rafa, en zijn oom Toni Pagina S2-3