Opvolger Bert Habets

Sven Sauvé nieuwe topman RTL Nederland

RTL Nederland heeft een nieuwe topman: Sven Sauvé (43), die hiervoor onder meer leiding gaf aan de contentacquisitie en video-on-demandplatform Videoland, volgt Bert Habets op. Habets werd in april benoemd tot mede-bestuursvoorzitter van RTL Group, het moederbedrijf van de Nederlandse RTL. In een verklaring zegt Habets over zijn plaatsvervanger: „Sven beschikt over zakelijk inzicht, goed leiderschap en een uitgesproken gevoel voor toekomstige ontwikkelingen.”

Sauvé begint op 1 juli. Hij zegt dat het RTL-netwerk een „sterke positie” tussen traditionele concurrenten en nieuwe, digitale spelers (zoals Netflix en Amazon) heeft geclaimd, en dat hij dat wil uitbouwen „door onze diepe kennis van de Nederlandse samenleving in te zetten” bij het maken van programma’s en het aantrekken van adverteerders.

Habets zei in april tegen NRC dat zijn vertrek bij de Nederlandse tak eerder kwam dan verwacht. „Het werk in Nederland is nog niet helemaal af. Er liggen nog behoorlijk wat dingen om aan te pakken.” Hij bedoelde onder meer de uitbreiding van Videoland.

Voordat Sauvé in 2007 bij RTL terechtkwam, waar hij gedurende tien jaar verschillende functies bekleedde, werkte hij onder meer bij de productiebedrijven Endemol en Eyeworks. (NRC)