Drugscriminaliteit

300 kilo cocaïne op Belgische kotter bij Friesland, vijf arrestaties

De kustwacht heeft zaterdagavond 300 kilo cocaïne aangetroffen aan boord van een Belgische kotter die voor de kust van Friesland voer. Dat heeft de FIOD zondagmiddag bekend gemaakt. Het schip is onder begeleiding van de kustwacht naar de haven van Harlingen gevaren. De drugs waren verpakt in tassen en hebben een geschatte straatwaarde van 6 miljoen euro. De vijfkoppige bemanning is aangehouden: drie Nederlanders, een Pool en een Montenegrijn. Deze verdachten zitten vast en zijn zondag voorgeleid aan een rechter-commissaris. Zondag hebben tientallen medewerkers van politie en douane onderzoek gedaan naar het schip, dat volgens de site Harlingen.online aan de ketting is gelegd. Het strafrechtelijk onderzoek is overgedragen aan de FIOD. (ANP)