Recensie

Recensie Muziek

Auerbach maakt muziek voor cowboydromen

Bij een popquiz zouden de ambachtelijke liedjes van Dan Auerbachs tweede soloalbum Waiting On A Song gemakkelijk versleten kunnen worden voor creaties van Nick Lowe. Net als zijn Engelse collega heeft de Amerikaan Auerbach de blik van een outsider op de muziektraditie uit Nashville, met respect voor de ijzeren standaard van een goed liedje met fraaie samenzang en degelijk gitaarwerk. Als funky garagerocker bij The Black Keys koesterde Auerbach een liefde voor ongerepte countrysongs, waarvan hij nu tien goed gelijkende replica’s uit zijn pen laat vloeien. Gitaristen Duane Eddy en Mark Knopfler helpen hem aan passende twanggitaren, terwijl Auerbach de inzet van een zoet orkest of een goedgekozen tekstcliché over een „one horse town” niet schuwt. Muziek voor iedereen die er van droomde ooit nog eens een cowboy of cowgirl te zijn.