Drie Britten aangehouden na noodlanding Keulen

De vlucht werd aan de grond gezet, omdat de drie gesprekken voerden over “terroristische zaken”. Zondag werden ze weer vrijgelaten.

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. Foto: Nils van Houts / ANP

De Duitse politie heeft drie Britten aangehouden in verband met een noodlanding van een passagiersvlucht in Keulen, zo melden de autoriteiten zondag in een gezamenlijke verklaring. Het gaat om mannen van 31, 38 en 48.

Update 17:08. De drie gearresteerde mannen zijn inmiddels vrijgelaten. Volgens de politie zijn de verdachten verhoord en zijn de mobiele gegevens onderzocht. Dit gaf geen aanleiding om ze langer vast te houden.

Vliegtuig

Het toestel van EasyJet was zaterdagavond onderweg van de Sloveense hoofdstad Ljubljana naar Londen. De drie verdachten zouden over “terroristische zaken” gesproken hebben, zo meldt de Duitse politie in de verklaring. Passagiers sloegen alarm, waarop de piloot het toestel vroegtijdig aan de grond zette op de luchthaven Keulen/Bonn.

De passagiers moesten na de landing het vliegtuig via de glijbanen verlaten. De Duitse explosievenopruimingsdienst bracht uit voorzorg een rugzak gecontroleerd tot ontploffing. Duitse media melden dat na onderzoek geen springstoffen zijn gevonden in de bagage.

Het is niet duidelijk wat de drie precies gezegd zouden hebben. Volgens de Duitse tabloid Bild zouden het onder meer de woorden ‘bom’, en ‘explosief’ zijn geweest. Door de noodlanding zijn meerdere vluchten rondom Keulen vertraagd of omgeleid.