Automobilist aanrijding Amsterdam was onwel

De automobilist reed zaterdag in op voetgangers op het Stationsplein in Amsterdam. Hij was volgens de politie onwel geworden.

Foto Evert Elzinga/ANP

De automobilist die zaterdag inreed op voetgangers op het Stationsplein in Amsterdam was inderdaad onwel geworden. Dat meldt de politie zondagavond. De 45-jarige Amsterdammer zegt zich niets te kunnen herinneren van het ongeluk. Volgens de politie zou hij door een lage bloedsuikerspiegelwaarde onwel kunnen zijn geworden.

Twitter avatar Politie_Adam Politie Amsterdam eo Update Stationsplein na onderzoek geen indicatie dat er iets anders aan de hand is dan een onwelwording. Nog 2 so’s in ziekenh die bij zijn

Bij het ongeluk werden zeven voetgangers aangereden, met name toeristen. Vier mensen liggen nog in het ziekenhuis. Twee zijn vanochtend geopereerd en twee worden kunstmatig in slaap gehouden.

De automobilist werd zaterdagavond door de politie aangesproken omdat hij op de trambaan reed. Vervolgens reed de auto rustig weg totdat de agenten zagen dat de auto met een behoorlijke snelheid de stoep opreed. Hij reed hierbij meerdere mensen aan. De auto kwam tot stilstand tegen de rand van een metro-ingang.

Volgens de politie wees een blaastest uit dat de bestuurder geen alcohol had gedronken. Ook meldde de politie zaterdagavond al dat er geen aanleiding was om uit te gaan van terreur.