Alle verdachten aanslag Manchester vrij zonder aanklacht

In totaal waren 22 mensen aangehouden. Het onderzoek naar de aanslagpleger, Salman Abedi, wordt wel voortgezet.

Een politieagent bij een cordon in Manchester na de bomaanslag
Een politieagent bij een cordon in Manchester na de bomaanslag Foto Oli Scarff

Alle personen die waren aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de bomaanslag in Manchester van drie weken geleden zijn vrijgelaten. Zij worden niet vervolgd en zijn geen verdachte meer. Dat heeft de politie van Manchester zondag laten weten, melden Britse media.

Twitter avatar MENnewsdesk Manchester News MEN GMP have also shared more key information from one of the biggest investigations ever conducted by the force
https://t.co/S7cnswL7AP

De politie hield na de aanslag 22 mensen aan, van wie twee alweer snel werden vrijgelaten. De overige twintig personen werden “vele malen” ondervraagd over hun contacten met Abedi, aldus de politie.

Lees ook de resultaten van onze lezersenquête: ‘Terreur heeft Nederlandse samenleving veranderd’

Abedi

Bij de aanslag tijdens een popconcert van Ariana Grande vielen 22 doden en meer dan tweehonderd gewonden. Het onderzoek naar de aanslagpleger, Salman Abedi, wordt wel voortgezet. De politie heeft inmiddels honderden getuigen gesproken en honderden uren aan beeldmateriaal van beveiligingscamera’s onderzocht. De autoriteiten gaan er vanuit dat Abedi zelf de bom heeft gemaakt, die hij vervolgens tijdens het concert tot ontploffing bracht.

In totaal hebben meer dan duizend agenten zich met de zaak bezig gehouden. De autoriteiten denken nu alle bewegingen van Abedi in kaart te hebben gebracht. Op basis daarvan hopen ze te kunnen vaststellen of de terrorist hulp heeft gehad of alleen heeft gehandeld.