Reportage

Voorstelling

Vertelconcert: met kayak op zee

Foto Jens van der Velde

Zondagavond de try-out van een Vertelconcert door Jaco Benckhuijsen, die in zijn eentje in zijn kayak ver weg op de oceaan peddelde. Een verhaal over liefde, verlies, en de mysteries van de rauwe natuur via songs, verhalen en filmbeelden uit Alaska. Waarom voer hij alleen op die poolzee? Wie was die vrouw, tegen wie hij steeds praatte? En die walvis die vlak naast hem opdook: was dat toeval? Waarom riep hij steeds naar dat verre ruimteschip boven hem? Raadsels en realiteit gaan steeds meer door elkaar heen lopen. Voorstelling door Jaco Benckhuijsen (verhaal, zang, piano, films en soundscapes) en Reyer Zwart (contrabas), regie Marilien Mogendorff. Zondag 11 juni, 20.15 uur, TOON, Jan Evertsenstraat 8. www.toon-amsterdam.nl