Oerol Festival begonnen

Foto Catrinus van der Veen / ANP Kippa

Met ‘Halka’, een atletische show van Marokkaanse acrobaten op het strand, is vrijdagmiddag theaterfestival Oerol op Terschelling geopend. De mannen en vrouwen van Groupe Acrobatique de Tanger amuseerden de toeschouwers met een arsenaal aan radslagen (met één hand, zonder handen, met salto) en menselijke torens tot drie en zelfs vier man hoog, staand op elkaars schouders. Tussendoor waren er clowneske scènes en Arabische muziek. Halverwege de voorstelling brak zowaar de zon door, na een ochtend met plensbuien, die noopte om voorstellingen te verschuiven. Woensdag was Oerol al geplaagd door een storm die de opbouw verstoorde. Het onverwacht hoge tij zette tribunes onder water en verwoestte de net voltooide zandsculptuur van Oerol-oprichter Joop Mulder.

    • Ron Rijghard