Acht gewonden bij aanrijding Amsterdam Centraal

De bestuurder ging er vandoor toen hij werd aangehouden, waarop hij met zijn auto tegen de metro-ingang botste.

Foto Evert Elzinga/ANP

Bij een aanrijding op het stationsplein voor Amsterdam Centraal zijn acht gewonden gevallen, waarvan twee zwaargewond. Dat meldt de Amsterdamse politie via Twitter. De zwaargewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht. De politie gaat niet uit van een terreurdaad of opzet.

Volgens de zender AT5 zijn er minstens tien politieauto’s aanwezig.

Volgens het twitteraccount van de politie Amsterdam stond de auto op een vreemde plek. Toen de chauffeur hierop werd aangesproken, reed deze er vandoor. De auto is daarna via het stationsplein met hoge snelheid op de ingang van de metro ingereden.

Chauffeur zou onwel zijn geworden

De automobilist is inmiddels opgepakt. De politie zegt na verhoor te niet te denken aan opzet, maar dat de chauffeur onwel lijkt te zijn geworden. Wel doet de politie verder onderzoek om andere oorzaken uit te sluiten.

Persbureau AP meldt dat er volgens de politie geen indicatie is dat er sprake is van terreur.

Twitter avatar Politie_Adam Politie Amsterdam eo Automobilist stond op plek waar dat niet mocht, werd aangesproken door agenten en ging er vandoor.
Twitter avatar Politie_Adam Politie Amsterdam eo Automobilist is aangehouden en wordt verhoord. Auto wordt onderzocht. Enkele mensen raakten gewond, daarover zsm meer info.

Rond 22:30 uur is de auto weggesleept bij het Centraal Station. Het plein voor het station is daarna weer vrijgegeven voor het publiek. Ook het tramverkeer gaat langzaam weer over op de normale dienstregeling.