In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
Reflectie van een voorbijganger op de gevel van een gebouw in Tokyo.
Eugene Hoshiko / AP Photo
Basisschoolkinderen in Handan, China, krijgen les van een ziekenhuismedewerkster.
AFP Photo / STR / China Out
Een bezoeker van Roland Garros 2017 schuilt tegen de regen, intussen wachtend op de hervatting van een wedstrijd op de Philippe Chatrier baan af.
Thomas Samson / AFP Photo
'Geen overwinning, toch de ereronde': een applaudisserende Corbyn arriveert op het hoofdkwartier van de Labour partij.
Daniel Leal-Olivas / AFP Photo
Silhouetten van Iraakse kinderen achter blauw zeil. Ze halen water uit een tank, in het Al-Khazir kamp voor binnenlandse vluchtelingen. Het zijn maar enkelen van de honderdduizenden mensen die hun huizen ontvlucht zijn in de strijd om Mosul.
Karim Sahib / AFP Photo
De try-out van Plastique Fantastique tijdens theaterfestival Oerol op Terschelling.
Catrinus van der Veen / ANP Kippa
Inwoners verlaten hun voormalig thuis, het iconische White Building in Phnom Penh. Volgens lokale media ontvangen zij tot $1400 compensatie per vierkante meter van Japanse ontwikkelaar Arakawa, die er een 21-verdiepingen tellend gebouw voor in de plaats wil neerzetten.
Mak Remissa / EPA
Het David and Gladys Wright House in Phoenix, Arizona, is bedekt met met ballonnen. Op 8 juni, de 150e geboortedag van Frank Lloyd Wright, kondigde eigenaar Zach Rawling aan dat hij het huis doneert aan de School of Architecture in Taliesin, de voormalige Frank Lloyd Wright School of Architecture.
Astrid Galvan / AP Photo
Inwoners van het dorp Sanhlan, Myanmar, kijken toe hoe het leger lichamen bergt nadat een militair vliegtuig neerstortte in de Andaman Zee. Honderden mensen verzamelden zich op het strand, wachtend op mogelijk nieuws over vermiste geliefden. Er waren ruim 120 inzittenden aan boord van het vliegtuig.
Ye Aung Thu / AFP Photo
Traangas tijdens een van de vele conflicten tussen politie en Rif demonstranten in Al-Hoceima, Marokko. De havenstad is het epicentrum van de protestbeweging, die al maanden de noordelijke regio opschudt.
Fadel Senna / AFP Photo
Palestijnse mannen beklimmen de barrière tussen Israël en de West Bank in een poging de tweede Vrijdagsgebeden tijdens de Ramadan in Jerusalem's al-Aqsa moskee bij te wonen.
Mohamad Torokman / Reuters
Voormalig FBI directeur James Comey getuigt tijdens de controversiële hoorzitting van de Senate Intelligence Committee, over de beweerde inmenging van Rusland in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016.
Jonathan Ernst / Reuters
Iraanse politie helpt burgers het parlementsgebouw te ontvluchten tijdens een terroristische aanval in Tehran, Iran, op 7 juni.
Omid Wahabzadeh / EPA
Een man zit tussen de restanten van het huis van een familielid. Het werd vernietigd in een Saoudische luchtaanval in Sanaa, Yemen.
Khaled Abdullah / Reuters
Drag queens bereiden zich voor op de 'Wigstock Drag Queen Show'. Van 4-10 juni vindt in Israel de Gay Pride Week plaats, een evenement dat zowel veel toeristen als leden van de LGBT gemeenschap van over de hele wereld naar Tel Aviv trekt.
Abir Sultan / EPA
Marc Marquez tijdens de eerste MotoGP oefensessie, in afwachting van de Moto Grand Prix de Catalunya in Montmelo, aan de rand van Barcelona.
Josep Lago / AFP Photo
Deelnemers tijdens de stille tocht voor de omgebrachte Savannah Dekker (14) in Bunschoten.
Remko de Waal / ANP
Een Indiase politieagent sluit een hek van prikkeldraad, na een aantal inwoners van Kashmir te laten passeren bij een controlepunt. Een nachtklok, staking en protesten zijn het gevolg nadat een student door troepen gedood werd in het centrum van Srinagar, op 7 juni.
Tauseef Mustafa / AFP Photo
Een van de velen die de brekende golven trotseerden voor een spectaculair kiekje van stormachtig Kaapstad. In de volgens autoriteiten zwaarste storm in dertig jaar zijn in Zuid-Afrika negen doden gevallen. Duizenden mensen hebben hun huizen moeten verlaten.
Mike Hutchings / Reuters
Binnenlandse vluchtelingen rusten in een kamp in Kikwit. Ze zijn gevlucht voor conflict in de Congolese provincie Kasai.
John Wessels / AFP Photo