Criminaliteit

Camping Fort Oranje in Zundert gaat alsnog dicht

Bewoners van Fort Oranje begrijpen niets van de plannen tot sluiting. „In de Millinxbuurt werd regelmatig geschoten. Gaan ze die ook sluiten of zo?”
Bewoners van Fort Oranje begrijpen niets van de plannen tot sluiting. „In de Millinxbuurt werd regelmatig geschoten. Gaan ze die ook sluiten of zo?” Foto Marcel van den Berg/Hollandse Hoogte

De gemeente Zundert wil de camping Fort Oranje in Rijsbergen sluiten. De belangrijkste redenen voor sluiting van de camping, die begin dit jaar negatief in het nieuws kwam door reportages van SBS6, zijn volgens burgemeester Leny Poppe-De Looff (CDA) verstoring van de openbare orde en de schrijnende situatie van veel bewoners. Volgens de burgemeester, die vrijdag een persconferentie gaf met haar collega uit Breda, politie en GGD, kampt de camping ook met problemen van leefbaarheid, sociale veiligheid en criminaliteit. In de reportages van SBS6 bleek dat minderjarigen ingezet werden voor prostitutie. Ze wilde de camping al eerder sluiten, maar kon niks doen zonder medewerking van de camping. Nu is een juridisch dossier aangelegd waarin elk individueel geval in kaart is gebracht. De circa 600 bewoners, onder wie Oost-Europese seizoenwerkers, worden geherhuisvest. (NRC)