Openbaar Ministerie

Verdachte bekent misbruiken en doden van meisje uit Hoevelaken

De 14-jarige jongen die ervan verdacht wordt de even oude Romy om het leven gebracht te hebben, heeft bekend. Dat meldt het OM. De rechter-commissaris heeft zijn voorarrest met veertien dagen verlengd. Het lichaam van de Hoevelaakse Romy werd vrijdag gevonden in een sloot in het Utrechtse dorp Achterveld. Op dat moment was er veel aandacht voor de vermissing van de eveneens 14-jarige Savannah uit het nabijgelegen Bunschoten. Haar lichaam werd zondag aangetroffen op een industrieterrein bij het dorp. Romy en de verdachte kenden elkaar volgens het OM via de middelbare school. Hij zit sinds maandag vast. Volgens het OM heeft hij over zowel het seksueel misbruik als het om het leven brengen van Romy „een bekennende verklaring afgelegd”. (NRC)

    • Auteur Onbekend