Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

Foto Daniel Sorabji/AFP
 1. Een analyse van Comeys verklaring


  Op Lawfareblog, een gerespecteerd blog over Amerikaanse politiek en recht dat het presidentschap van Trump nauwgezet volgt, analyseert Benjamin Wittes, werkzaam bij denktank Brookings, de verklaring van de ontslagen FBI-directeur James Comey. Tip van redacteur Maartje Somers.

 2. Wat Assad en Mandela bindt

  Wat bindt Bashar al-Assad, Nelson Mandela, Marc Chagall en Benito Mussolini? Ze ontvingen allemaal het Grand-Croix de la Légion d’Honneur, de hoogste onderscheiding van de Franse republiek, las correspondent Peter Vermaas in Le Monde. Gaat president Macron ethische grenzen stellen?

 3. De verkiezingen uitgelegd voor niet-Britten

  Twee jaar na de laatste verkiezingen en een jaar na het Brexit-referendum is het weer verkiezingsdag in het Verenigd Koninkrijk. The Guardian maakte een video: de verkiezingen van 2017 uitgelegd voor niet-Britten. Tip van redacteur Evy van der Sanden.

 4. Het uiteenvallen van Jemen

  Na drie jaar oorlog worden de separatistische sentimenten steeds sterker en dreigt Jemen uiteen te vallen in een zuidelijk en een noordelijk deel. Of in nog kleinere gebieden die worden bestuurd door lokale sjeiks, zoals onder Britse koloniale overheersing het geval was. Een sterke reportage van The Economist vindt correspondent Toon Beemsterboer.

 5. De video’s van Trump

  Gele tinten, slechte belichting en quotes met vreemde interpunctie in een raar lettertype. Team Trump weet niet hoe je goede video’s maakt, las beeldredacteur Arjan de Jongh in The Outline. Is het opzet of onkunde?

 6. Stuur je tips in

  Onze redacteuren en correspondenten raden in deze nieuwsbrief altijd artikelen aan uit internationale media, die hen zijn bijgebleven. Ben jij een stuk tegengekomen dat we niet mogen missen? Stuur je tip naar nieuwsbrief@nrc.nl.