Bunschoten

Justitie sluit meer arrestaties in ‘complexe’ zaak-Savannah niet uit

Het Openbaar Ministerie (OM) sluit niet uit dat meer arrestaties volgen in verband met de dood van de 14-jarige Savannah uit Bunschoten. Dat heeft hoofdofficier van Justitie Jet Hoogendijk donderdag gezegd in het tv-programma Jinek. „De zaak is complexer, ingewikkeld en verloopt minder voortvarend”, zei ze. Een 16-jarige jongen uit Den Bosch zit vast op verdenking van betrokkenheid bij de zaak. Zijn hechtenis werd donderdag met twee weken verlengd door de rechter-commissaris. Hoogendijk ging ook in op de dood van het 14-jarige meisje Romy uit Hoevelaken. Een 14-jarige jongen uit Ede heeft bekend haar seksueel te hebben misbruikt en daarna om het leven te hebben gebracht. Het OM ging er eerst vanuit dat sprake was van één dader. Het staat nu vast dat dit niet het geval is, aldus Hoogendijk. (NRC)