14-jarige verdachte bekent ombrengen Romy

De jongen bekende ook dat hij het meisje seksueel heeft misbruikt. De verdachte van het ombrengen van Savannah blijft langer vastzitten, besloot de rechter.

De gedenkplek voor Romy op haar school in De Glind, eerder deze week.
De gedenkplek voor Romy op haar school in De Glind, eerder deze week. Foto Piroschka van de Wouw/ANP

De 14-jarige jongen die ervan verdacht wordt de even oude Romy om het leven gebracht te hebben, heeft bekend. Dat meldt het Openbaar Ministerie donderdag op Twitter. De rechter-commissaris heeft zijn voorarrest met veertien dagen verlengd.

Het lichaam van de Hoevelaakse Romy werd vrijdagmiddag gevonden in een sloot in het Utrechtse dorp Achterveld. Op dat moment was er veel aandacht voor de vermissing van de eveneens 14-jarige Savannah uit het nabijgelegen Bunschoten-Spakenburg. Haar lichaam werd zondag aangetroffen op een industrieterrein bij het dorp. Hoewel ook zij om het leven bleek gebracht, is er tussen de twee zaken voor zover bekend geen verband.

Lees ook: Moordende jongeren, dat is niet uitzonderlijk

Romy en de verdachte kenden elkaar volgens het OM via de middelbare school. Hij zit sinds maandag vast. Volgens het OM heeft hij over zowel het seksueel misbruik als het om het leven brengen van Romy “een bekennende verklaring afgelegd”.

Ook voor de zaak van Savannah werd een verdachte aangehouden. De 16-jarige jongen uit Den Bosch werd eveneens donderdag voorgeleid. De rechter-commissaris besloot hem veertien dagen langer in hechtenis te houden, omdat er “voldoende verdenking” tegen hem bestaat.