Tweede Kamer

Dijksma: help steden in VS die klimaatakkoord wel omarmen

Europa moet Amerikaanse steden en staten actief ondersteunen die de gemaakte afspraken in het klimaatakkoord van Parijs willen nakomen. Dat zei demissionair staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu, PvdA) woensdag in de Tweede Kamer. Amerikaanse steden en staten lieten vorige week, na het besluit van president Trump om zich terug te trekken uit het verdrag van Parijs, weten te willen doorgaan met de daar gemaakte afspraken. Nederland gaat tijdens het overleg van de Europese milieuministers op Malta, op 19 juni, bepleiten dat Europa die steden en staten omarmt. Dijksma verwees naar de samenwerking tussen China en Californië. „Want klimaat is ook big business. De werkgelegenheid is de laatste jaren in Amerika niet gegroeid in de fossiele, maar in de duurzame industrie.” (NRC)