Schaatsen

Verweij gaat trainen met Russische selectie van coach Poltavets en ex-wereldkampioen Joeskov

Foto ANP

Schaatser Koen Verweij heeft zich voor een proefperiode aangesloten bij de Russische selectie van coach Kosta Poltavets. Beiden kennen elkaar nog van hun gezamenlijke tijd bij de toenmalige TVM-formatie. Verweij was al enige tijd op zoek naar een trainingsgroep die hem volgend jaar succes kan brengen bij de Olympische Spelen in Pyeongchang. Bij de vorige Spelen pakte hij in Sotsji zilver op de 1.500 meter (op 0,003 seconde van de Poolse winnaar Zbigniew Brodka) en goud op de ploegachtervolging. Daarna raakte zijn carrière in het slop. Vorig seizoen trachtte hij vergeefs weer aansluiting te vinden met de top. In de Russische ploeg zal Verweij onder anderen gaan trainen met Denis Joeskov, oud-wereldkampioen op de 1.500 meter. (ANP)