Rechtszaak

Lange gevangenisstraffen voor doden agent op Bonaire

De rechtbank op Bonaire heeft woensdag lange gevangenisstraffen opgelegd voor de moord op een Nederlandse politieagent, afgelopen augustus. De opdrachtgever kreeg met twintig jaar de zwaarste celstraf. In de zaak stonden zes huurmoordenaars uit Venezuela en hun opdrachtgever uit Bonaire terecht. De 21-jarige Venezolaanse schutter, die een bekentenis aflegde, werd veroordeeld tot negentien jaar celstraf. De overige betrokkenen kregen straffen van twaalf tot veertien jaar. Zij moeten daarnaast een schadevergoeding van 15.000 dollar (ruim 13.000 euro) betalen. Op 17 augustus 2016 werd de Brabantse politieagent Ferry Bakx op Bonaire doodgeschoten toen hij een bende overvallers achtervolgde. Hij had hen betrapt bij een overval op een vakantiehuis. Bakx werkte sinds 2013 op het eiland. (NRC)

    • Auteur Onbekend