In beeld

Paleis Soestdijk door de jaren heen

Het 17e-eeuwse Paleis Soestdijk krijgt horeca en hotelkamers en wordt een ‘proeftuin voor innovatie’. Dit betekent dat instituten, bedrijven en starters zich aan elkaar presenteren in het paleis en landgoed. Een serie foto’s van het paleis in de vorige eeuw, toen het nog bezit was van de koninklijke familie.

1936. Bernhard verlaat het terrein bij paleis Soestdijk in zijn verlovingsjaar met prinses Juliana.
ANP
1939. Twee dagen nadat de algehele mobilisatie werd afgekondigd maakt koningin Wilhelmina vanuit het huis van haar dochter Juliana een rijtoer door Baarn en Soest. Honderden mensen verzamelen zich bij het paleis Soestdijk in de hoop een glimp van de koningin te kunnen opvangen.
ANP
1946. De prinselijke familie op de trappen van het paleis Soestdijk bij de viering van koninginnedag. Behalve de prinsessen Beatrix, Irene en Margriet zijn er ook twee vriendinnetjes aanwezig (eerste van linksvoor, eerste van linksachter).
ANP
1950. Greet Hofmans, de omstreden adviseur van koningin Juliana, kijkt met de prinsessen Beatrix (l) en Irene naar het defile voor paleis Soestdijk. De festiviteiten werden gehouden i.v.m. het koperen huwelijk van Juliana en Bernhard.
ANP
1956. Paarden trekken tijdens het een wagen met hooi langs het bordes van paleis.
ANP
1964. Fotografen langs de Rijksweg proberen een glimp op te vangen van de koninklijke familie. Juliana en Bernhard keerden dinsdagochtend onverwacht van de Olympische winterspelen in Innsbruck terug. Dat wordt in verband gebracht met de aankondiging van een eventuele verloving van prinses Irene.
ANP
1964. Persfotografen wachten uren op de aankomst van prinses Irene en haar verloofde, de Frans-Spaanse Carlos Hugo van Bourbon-Parma.
ANP
1965. De vrienden en studiegenoten van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven dansen uitgelaten voor het paleis.
ANP
1966. Prinses Beatrix en Claus von Amsberg bewonderen hun bruidstaart.
ANP
1966. Bloemen voor het bruidspaar worden afgeleverd bij het paleis.
ANP
1966. Een luchtopname van het paleis met daarnaast de grote circustent, waar een speciale voorstelling wordt gegeven voor een internationale vluchtelingenactie.
ANP
1969. Prins Willem-Alexander struikelt tijdens een verjaardagsfeestjes voor Juliana. Prinses Irene helpt hem overeind.
ANP